Паралімпійського чемпіона з дзюдо заарештували у Токіо через напад на людину. Що про це відомо.

 

У Токіо заарештували паралімпійця з Грузії через підозру у нападі на охоронця готелю. Про це повідомляє Kyodo News, посилаючись на джерела у поліції.

Інцидент із нападом відбувся минулого тижня. 34-річного паралімпійця, який виступатиме за Грузію у дзюдо, звинувачують у тому, що він зламав ребра 60-річному охоронцю, з яким посварився.

Причиною сварки став галас, який створювали дзюдоїст та його партнери по збірній, перебуваючи у готелі. Охоронець зробив попередження спортсменам, у відповідь на що один із них завдав йому тілесних ушкоджень.

Сам інцидент відбувся уранці, і, як повідомляє джерело, дзюдоїсти перебували у стані алкогольного сп’яніння. Вони знаходилися разом у одному приміщенні через те, що один із них здав позитивний тест на коронавірус, а решту самоізолювали.

Дзюдоїста, який наніс тілесні ушкодження, мають позбавити права виступити на Паралімпійських Іграх. Найближчим часом він повинен повернутися додому у Грузію.

Оновлено. Паралімпійцем, який пропустить Ігри у Токіо, став Звіяд Гогочурі – чинний паралімпійський чемпіон. Він виступає у вазі до 90 кг серед паралімпійців з порушенням зору.

Грузинський паралімпійський комітет вже зазначив, що сумісно з Оргкомітетом Токіо-2020 було прийнято рішення про відсторонення спортсмена. Дисциплінарне покарання він отримає і при поверненні у Грузію.

Що відомо

  • На Паралімпійських Іграх виступлять 4400 спортсменів з усіх країн світу.
  • Збірна України на Паралімпіаді у Токіо буде представлена 145 спортсменами.
  • Літні Паралімпійські Ігри пройдуть з 24 серпня по 5 вересня.

peredplata