Операція “Вагнергейт” знайшла своє продовження в Україні.

 Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Військові розвідники України потраоили під шаленний пресинг з боку українських силових і правоохоронних структур.
Детальніше у розслідуванні “Радіо Свобода” (https://www.youtube.com/watch?v=FkLUnbsSAzc)
Не випускати з країни та забрати закордонні паспорти. Під таке обмеження потрапили українські розвідники, які готували спецоперацію щодо «вагнерівців». І яких потім звільнили з посад .
Журналісти Радіо Свобода та редакції «Схем» провели спільне розслідування і встановили – після звільнення українських розвідників, які готували спецоперацію з пошуку і затримання «вагнерівців», їхні проблеми не скінчились.
Журналістам вдалося отримати лист-доручення на бланку Міграційної служби адресований прикордонникам, яким закордонні паспорти ключових п’ятьох розвідників причетних до операції, включно з Василем Бурбою, визнаються недійсними нібито через те, що їх оформили із порушенням законодавства. . Один із розвідників Юрій Семенюк дізнався про заборону виїзду прямо у аеропорту «Бориспіль» при спробі вильоту закордон 1 травня 2021 року – тоді прикордонники вилучили його закордонний паспорт та заборонили виліт з України.
Журналістське розслідування встановило, що рішення про ануляцію паспортів та заборону виїзду прикордонники ухвалили, спираючись на сфальсифікований лист-доручення на бланку Державної міграційної служби.
Звідки ж взявся цей лист? Чому служби суперечать одна одній? І чому тиск на розвідників продовжується?
 

peredplata