Викриття корупції на Буковині

На Буковині за матеріалами СБУ повідомлено про підозру посадовцям, які отримали «відкат» на ремонті доріг.
Трьом посадовцям, яких у квітні 2021 року викрила Служба безпеки України в Чернівецькій області на корупційному механізмі отримання бюджетних коштів, повідомлено про підозру.
Нагадаємо, до протиправної діяльності причетні декілька посадовців одного з управлінь облдержадміністрації, обласної служби автодоріг та представники афілійованої комерційної структури. Учасники схеми вимагали й отримали від підрядника 600 тис. грн «відкату» з перерахованих бюджетних грошей за виконаний ремонт доріг.
Для «узаконення» оборудки зловмисники уклали фіктивні угоду та акти про надання послуг з підконтрольною фірмою-посередником.
Раніше повідомлено про підозру було лише одному з організаторів протиправної схеми, але слідство довело, що учасники оборудки діяли у складі організованої злочинної групи.
Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).
Заходи із викриття корупції проводились спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.
Пресслужба СБУ в Чернівецькій області
Поліція Чернівецької області
Чернівецька обласна прокуратура

peredplata