На Буковині викрито крадіїв борошна

На Буковині викрито крадіїв борошнаШевченківський районний суд Чернівців засудив чотирьох членів організованої злочинної групи за розкрадання борошна у великих розмірах.
Їх засуджено за ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах); ч.3 ст.28 (вчинення злочину групою осіб); ч.3 і ч.4 ст.358 (підроблення документів); ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво); ч.1 ст.209 (легалізація – відмивання – доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України до позбавлення волі строком від 5 до 7 років з конфіскацією майна.

Любителі легкої наживи вводили в оману керівників підприємств-виробників борошна, обіцяючи розрахуватися за реалізовану продукцію, однак не маючи наміру це робити, за фіктивними документами вони отримували продукцію, перевозили її від імені фіктивного підприємства ТОВ «Промбуддизайн» м.Чернівці на склади в м. Біла Церква Київської області, де реалізовували, а грошові кошти розподіляли між собою.
У період з 16 січня по 15 лютого 2012 року вони заволоділи борошном Державного підприємства «Кіровоградське КХП №2» (м.Кіровоград) на суму 168 000 грн., ТОВ «Комбікруп» (Запорізька область) на суму 73880 грн, ТОВ «Ігро-Ленд» (м. Вінниця) на суму 162 000 грн. Загальна сума завданих злочинцями збитків становить 403 880 грн. За що й поплатилися.

Джерело:Прес-служба прокуратури Чернівецької області

peredplata