Студенти-інваліди Чернівецького медичного коледжу БДМУ недоотримували стипендію

Студенти-інваліди Чернівецького медичного коледжу БДМУ недоотримували стипендіюПрокуратурою Чернівців проведено перевірку у медичному коледжі Буковинського державного університету. Перевірка проводилась з приводу призначення, нарахування і виплати стипендій дітям-інвалідам та дітям, які за станом здоров’ я перебувають в академічних відпустках.
Зокрема, перевіркою встановлено, що за травень 2012-го року 18 дітям-інвалідам соціальна стипендія виплачена в розмірі 100 відсотків мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії, а не 109% як передбачено законом. Таким чином студенти недоотримали 885 гривень.
Крім того, тим же дітям-інвалідам згідно з наказом директора коледжу соціальна стипендія з 1 червня 2012 року по 31 січня цього теж була виплачена на 9 відсотків заниженою. І вони недоотримали майже 6 тисяч гривень. Не виплачувалася стипендія з вересня минулого по січень цього року і двом дітям-інвалідам, які є студентами 3-го та 4-го курсів на загальну суму теж майже 6 тисяч гривень.
Прокуратурою міста внесене подання на ім’я директора коледжу з вимогою усунути виявлені порушення, причини та умови, що їм сприяли. А також притягнути винних у цьому осіб до відповідальності та поновити права дітей-інвалідів і виплатити заборговану стипендію.

peredplata