Концерт Тараса Петриненка в Чернівцях був під загрозою зриву

Концерт Тараса Петриненка в Чернівцях був під загрозою зривуЩе вранці в день концерту відомого українського співака Тараса Петриненка,який відбувся в Чернівецькій обласній філармонії 12 лютого, навіть співак не був впевнений, що дійство відбудеться. Після виступу на Майдані в Києві у морозний день у нього почалися проблеми з голосом. Проте, як сказав Тарас Петриненко, трапилося диво: \”Щось ви (чернівчани) зробили з нами, що ми ще досі співаємо\”.

Концерт живої легенди української музики, співака, композитора Тараса Петриненка відбувся в рамках всеукраїнського туру \”Останній з могікан\” до 60-річчя співака.
Ціни на квитки були такими, щоби міг купити пересічний глядач (від 40 гривень, найдорожчий – 100 гривень), що є політикою команди співака. Зал філармонії був майже повністю заповнений (вільними залишалися з десяток місць на перших рядах). Тарас Петриненко співав старі і нові пісні, читав свої вірші,розповідав, чому його \”немає\” на ТБ і на радіо, згадував першу \”Червону Руту\” в Чернівцях.
Тарас Петриненко співав також також дуетом із Тетяною Горобець. Або вона співала, а він акомпанував. Виглядала, до речі, співачка у приталеному брючному костюмі дуже \”довгоного\” і привабливо.
Публіка гаряче аплодувала, багато хто розчулився і втирав сльози.
Коли ж Тарас Петриненко перед виконанням пісні \”Там за обрієм\”, яку присвятив хлопцям, які загинули на Майдані, сказав, що нині відбувається не просто революція двох систем чи політичні баталії, а велике протистояння культури і повного безкультур’я, всі підвелися та аплодували стоячи.
Багато жартував: і про те, що вже поцікавився, де знаходиться пенсійний фонд, і про жлобів, і про те, що їх у залі немає, бо вони ходять на інші концерти.
Після концерту до гримерки збіглося багато глядачів: хотіли потиснути руку, казали, що друзі старі і хочуть передати подарунок. Прийшла і група вчителів: жінки хотіли офіційно винести подяку за те, що співак любить Україну по-справжньому і співає найкраще в світі.
Високопосадовців-чиновників Буковини і Чернівців кореспондент \”МБ\” у залі та за кулісами не помітила. Квіти дарували прості глядачі. Корзин із гвоздиками та стрічками від \”батьків міста\” не спостерігалося.

Мирослав Шарлай, глядач, приїхав з с. Стрілецький Кут.
\”Не можу підібрати слів, щоби висловити любов до Тараса. Я був на його першому концерті у Чернівцях зі своєю родиною в Будинку офіцерів. Коли я повернувся зі значком \”Тризуб\”, мати, яка пережила сталінські репресії сказала: \”Заховай, бо за це каратимуть\”. Спогадами про той концерт живемо понині. Тарас – елітне зерно українського поля, з яким жодне не може зрівнятися у світі. То є душа нашого народу\”

Джерело

peredplata