У Чернівцях замальовуватимуть російські триколори

У Чернівцях замальовуватимуть російські триколори

Учора в Чернівцях розпочалась акція \”Очистимо місто від триколорів\”. За словами організаторів, метою акції є зачищення міста від російських прапорів, котрі десь із серпня минулого року почали з’являтися в Чернівцях на стовпах електроопори. Як розповідає організатор Тарас Прокоп, невдовзі після появи таких триколорів, виникло ще декілька провокацій – розфарбували пам’ятник буковинського куреня, пам’ятну дошку Олега Ольжича, а на днях облили фарбою пам’ятник Франца-Йосипа.

– Мені здається, що це є цілеспрямована провокація, яку здійснюють певні люди, аби розпалити міжнаціональну ворожнечу. Щоб таку суспільну напругу ліквідувати, ми вирішили сьогодні зібратися і стерти російські триколори, – каже Тарас.

Частину російських прапорів замалювали ще під час Євромайдану, та де-не-де вони ще залишились. Про їх місцезнаходження повідомляють місцеві жителі у соцмережах. Тому у вівторок активісти вирішили зробити повну зачистку російських стягів. На жаль, на заваді стали погодні умови – у Чернівцях почався дощ. Тому організатори поки що поділили місто на 9 робочих районів і розбилися на групи. А коли погода дозволить, чернівчани візьмуться за роботу. Загалом взяти участь в такій акції зголосилися більше 50 людей.

Свою роботу вони погодили з правоохоронними органами та міською радою, яка й надала активістам сіру фарбу та інші матеріали для таких цілей.

Діонісія Кернична

peredplata