Буковина – на “Книжкових контрактах” в Києві

Буковина - на “Книжкових контрактах” в КиєвіЗа повідомленням управління інформаційної політики Держкомтелерадіо України, на ІІ Київській міжнародній книжковій виставці-ярмарку “Книжкові контракти” широкому загалу було представлено велике видання “Хотинська битва 1621. Битва за Центральну Європу”, яка побачила світ у видавництві “Балтія-Друк”. ЇЇ авторами є Петро Сас та Гене Кіркєне.

Книга приурочена святкуванню 390-ї річниці перемоги у Хотинській війні 1621 року і розповідає про завершальну битву у ході великої польсько-турецької війни 1620-1621 років, коли багатотисячне козацьке військо під керівництвом Петра Сагайдачного атакувало турків і змусило їх припинити війну та укласти Хотинський мир.

На сторінках книги читач знайде новітні історичні дослідження біографій гетьманів Яна Кароля Ходкевича і Петра Конашевича Сагайдачного, проведені українськими та литовськими науковцями, які дозволяють відкрити невідомі сторінки видатних військово-політичних діячів початку ХVІІ ст. Книга видана у рамках державної програми “Українська книга” у 2011 році. У рамках ІІ Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку “Книжкові контракти” також презентовано серію румуномовних підручників, дитячу літературу, збірки поезії, які побачили світ у Чернівецькому видавничому домі “Букрек”. Серед видань – підручники для українських загальноосвітніх шкіл з румунською мовою навчання, у тому числі румунський буквар “Abecedar”. Автор усієї серії підручників – буковинка Серафима Криган. Окрім підручників, “Букрек” також представив книжку для дошкільнят “Читаємо, пишемо, малюємо” та дитячі книжки румунською мовою.

peredplata