А наші калоші кращі у світі

А наші калоші кращі у світіБуковина продала калошей та костюмів майже на 200 млн. грн.

Минулоріч підприємства легкої промисловості Чернівецької області продали продукції на 192 млн.грн.. Попит на буковинську продукцію є в країнах Європи, Азії та СНД. В той же час, фахівці відзначають зменшення обсягів виробництва на даних підприємствах.

Як повідомили molbuk.ua у Головному управлінні статистики Чернівецької області, підприємства легкої промисловості зменшили обсяги виробництва порівняно з 2010р. на 3,7%. Ними виробляється більше 50 найменувань продукції.

Серед них ковдри та пледи, білизна постільна, костюми чоловічі та хлопчачі, жіночі та дівчачі, брюки та бриджі чоловічі та хлопчачі, взуття та інше.

Із року в рік підприємствами лекгої промисловості освоюється по 4–10 нових видів продукції. У 2011р. ними було освоєно 6 нових видів продукції та реалізовано інноваційної продукції на суму 19,2 млн.грн., що становить 9,5% від загального обсягу реалізованої продукції підприємствами цього виду діяльності.

Станом на 01.01.2012р. обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) становив 0,8 млн.дол.США.

На даний час провідна роль в області належить таким підприємствам як АТ “Трембіта”, АТ “Розма”, ЧВТКФ “Акцент ЛТД”, ТОВ “Балакком”, ВАТ ТФ “Арніка”, ПВКФ “Тонек” та інші. Більшість з них поставляє свої вироби до Німеччини, Афганістану, Італії, Румунії, Франції, країни СНД та інші.

Джерело

peredplata