Громади Буковини додатково отримали 64,9 мільйонів гривень податків

Впродовж січня-лютого 2021 року надходження податків до місцевих бюджетів Буковини склали 590,2 млн грн, порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 48,6 млн грн. Виконання індикативних показників забезпечено на рівні 110,5 відсотків, додатково у розпорядження територіальних громад надійшло 56,1 млн грн. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак.
Із загальної суми територіальні громади області отримали 367,1 млн грн податку з доходів фізичних осіб, що на 37,6 млн грн або на 11,4 відсотки більше, ніж за січень-лютий 2020 року. Крім цього, вагомий внесок місцеві бюджети отримали у вигляді єдиного податку – 119,4 млн грн.
Надходження податку на майно поповнили скарбниці територіальних громад на 64,4 млн грн. Передусім це плата за землю – 55,8 млн грн та податок на нерухоме майно – 8,6 млн грн. Ще одним елементом забезпечення фінансової стабільності місцевих громад є акцизний податок з роздрібного продажу, сума надходжень по якому склала 18,3 млн грн.
Очільник відомства зазначає, повна та своєчасна сплата податків та зборів до місцевих бюджетів – запорука соціального та економічного розвитку територіальних громад.

 

peredplata