84-річна онучка Івана Франка стане безхатченком

84-річна онучка Івана Франка стане безхатченком 84-річну онучку Івана Франка Дарію Тарасівну виселяють з квартири за комунальні борги. Про це пише \”Сегодня\”.

Онука українського письменника проживає в шестикімнатній квартирі на вул. Володимирська. На сьогодні заборгованість за комунальні послуги у жінки становить 32 тисячі гривень.

Коли в травні Дарині Тарасівні надійшов лист від комунальних служб, що на неї можуть подати в суд і виселити з квартири або описати майно, то в онуки письменника стався гіпертонічний криз.

\”Вона страшенно боїться, що в неї відберуть квартиру батьків, а її виселять на вулицю. Вона нікого до себе не впускає. Хоча в ЖЕКу до неї добре ставляться\”, – каже її подруга, пенсіонерка Ганна Іллівна.

За слів подруги ДаріїТарасівни, вона вже давно не платить квартплату, оскільки пенсія не дає змоги.

\”Рік тому вона уклала договір на реструктуризацію боргу, оформила субсидію. Але субсидія всього 100 грн, а самій заплатити потрібно ще 400 грн. Її пенсія 830 грн. Як вона може платити?\” – Каже подруга Ганна Іллівна.

Подруга Ганна Іллівна звернулася до міського депутата Олександра Бригинця, а той до голови міської адміністрації з пропозицією списати борги Дарії Франко.

\”Я вже звертався до міської влади, але вони сказали, що списати борги бабусі не можуть, тому шукаю зараз меценатів, які могли б допомогти\”, – сказав нам депутат Київради Олександр Бригинець. Він також сподівається, що кияни вчинять, як і жителі Донецька: вони, нагадаємо, організувалися в інтернеті і зібрали гроші для бабусі, яка не могла платити за \”комуналку\”.

Шикарну квартиру у старовинному будинку біля Оперного театру синові знаменитого письменника Тарасу дала держава в обмін на будинок Франка у Львові. Там влада відкрила музей.

\”Вони переїхали сюди у 1950 році. Я дружила з сестрою Дарії – Зиновією. Ще у неї є брат Роланд. Але потім батьки померли, брат і сестра роз\’їхалися. Потім померла і сестра, а у брата так дітей і не було. Сама Дарія заміжня не була. Вона мені каже, що прожила на самоті все життя і зараз страждає від того, що сама\”, – розповіла Ганна Іллівна, єдина людина, яку онучка Франка пускає до себе додому.

У Київраді обіцяють допомогти. \”По-перше, термін давності боргів за \”комуналку\” всього три роки, тому, думаю, якщо порахувати, сума буде набагато менше. По-друге, потрібно, щоб жінка звернулася з листом до нас або голови КМДА. Ми на бюджетній комісії розглянемо і приймемо рішення про виділення грошей на погашення її боргу. Думаю, що її предки заслужили, щоб влада подбала про цю сім\’ю\”, – пообіцяв депутат Київради, член комісії з ЖКГ Олександр Клюс.

Нагадаємо, в серпні України відзначала 155-річчя з дня народження письменника. У Івана Франка було четверо дітей: дочка Анна (в заміжжі – Ключко), емігрувала до Канади; син Іван, який помер за життя батька; Петро, ​​депутат Верховної Ради, загиблий у 1941 році; Тарас, чиї діти Дарія, Зиновія та Роланд проживають в Києві.

Джерело ukranews.com

peredplata