Центр зайнятості допомагає атовцям у працевлаштуванні

За 8 місяців цього року в центрах зайнятості Чернівецької області перебували на обліку 965 учасників АТО, з них вдалося працевлаштувати 117 осіб. Про це сьогодні, 13 вересня 2016 року, повідомив під час прес-конференції в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Роман Криган

«Служба зайнятості, одна із тих соціальних установ, яка докладає чимало зусиль для адаптації до умов мирного життя демобілізованих учасників АТО. Після кожної демобілізації їх кількість збільшується, а наше завдання допомогти їм не розгубитися на ринку праці та знайти роботу не тільки роботу , але і можливість матеріального забезпечення», – зазначив Роман Криган.

За словами керівника обласної служби зайнятості, сьогодні в центрах зайнятості демобілізовані учасники АТО мають можливість отримати послуги з пошуку підходящої постійної або тимчасової роботи; взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру, пройти професійне навчання, отримати індивідуальні консультаційні, інформаційні та профорієнтаційні послуги

У цьому році започаткували власну справу шляхом отримання одноразово допомоги по безробіттю 8 колишніх військовослужбовців. Обраними сферами діяльності є сфера торгівлі, сільське господарство (вирощування овочів і баштанних культур, коренеплодів), громадське харчування, роздрібна торгівля фармацевтичними товарами в спеціалізованих магазинах, надання інших послуг населенню.

Станом на 01 вересня 2016 року послугами служби зайнятості користується 655 осіб з числа учасників АТО, що мають статус безробітного. Найбільше безробітних учасників АТО у віці 30-44 роки (57,4%) та у віці 45-54 роки (18,2%). За освітнім рівнем 68,7% учасників АТО мають професійно-технічну або повну загальну середню освіту.

peredplata