Коли прийде зима і яким буде Новий рік

Коли прийде зима і яким буде Новий рікЗа прогнозами народного синоптика Валерія Некрасова, в Україні невелика мінусова температура вночі прийде з 15 листопада.

«Листопад буде похмурим і холодним, а ось справжня зима почнеться різко 4 грудня. Тоді відразу по всій Україні випаде сніг, ожеледь і до -10 градусів. Такий холод протримається до 15-20 грудня, а потім буде потепління, і Новий рік ми зустрінемо зі сльотою і мокрим снігом», – цитують Вести Некрасова.

Некрасов прогнозує в жовтні і три так званих \”несприятливі\” дні: 5, 10 і 27 число. «Це коли здається, що сил немає, можуть бути нервові зриви, а погода може різко змінюватися», – каже синоптик.

За його словами, в цілому в 2014 році сезони будуть дуже чітко виражені, тобто, приміром, про літо у вересні і в травні можна буде забути.

«Закінчився 11-річний цикл сонячної активності, Сонце буде як би менш інтенсивним. Для порівняння: це як якщо б у вас над столом висіла люстра з п\’ятьма лампочками, а тепер буде з трьома».

Тим часом Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає, що вже в четвер, 26 вересня, на заході і півдні – сильний вітер до 15-20 м/с, а в північних, Вінницькій, Черкаській і Полтавській областях і на заході можливий сильний дощ.

peredplata