Село Онут святкує 800-ліття. Артем Семенюк – проти

Днями село Онут Заставнівського району матиме великий ювілей – 800-ліття. Верховна рада України прийняла постанову про святкування, виділення грошей. 28 вересня буде там великий Храм. Люди раді. Депутати зробили добру справу. І серед них знову виділився депутат Артем Семенюк. Він двічі голосував проти того, аби парламент приймав рішення про село Онут. З огляду на те, що Семенюк вибирався саме у селах Заставнівщини, видається, що він лютою ненавистю ненавидить заставнівських людей і голосує проти них.

У 2016 році – 75 років від Дня народження Івана Миколайчука. За цей час зусиллями влади знищується пам’ять Івана. Зокрема, тепер знищується кінотеатр, нема музею у селі, нема поваги.

– А тільки на гостини до Івана посилають сільських голів, аби вони столи квадратними метрами застеляли наїдками і напитками, – сказав Максим Бурбак. – Вони тільки баранів і труханів з барського плеча людям роздавати можуть. Це – їхня дія. У них хоч щось трохи помінялося у світосприйнятті? На відміну від влади, ми готуємо проект-рішення про святкування 75-річчя. До нас звернулася група моральних авторитетів України. Родина віддала частину свого городу і там буде кіно-мистецький комплекс разом з музеєм.

Микола Федорук розповів про ініціативу народного депутата Марії Матіос. Вона звернулася до буковинських нардепів з проханням профінансувати реставрацію автентичних меблів у музеї Ольги Кобилянської. Всі підтримали. Виділили гроші. До 150-річчя Ольги Кобилянської за кошти буковинських обранців будуть реставровані диван, крісла, годинник. Це внесок всіх до ювілею.

peredplata