У листопаді в Україні може зупинитися продаж квартир

У листопаді в Україні може зупинитися продаж квартирУ жовтні на ринку нерухомості очікується сплеск активності і зростання числа угод, а з листопада оформлення угод може зупинитися на невизначений термін.

У жовтні кількість продажів зросте на 20% порівняно з вереснем , або ж на 10-15 % порівняно з жовтнем минулого року, прогнозують експерти. «Причина тому – набрання чинності 1 листопада новими правилами оцінки нерухомості, у зв\’язку з чим багато покупців поспішатимуть закрити угоди до кінця жовтня.
Про це пише DOM.ria.ua.

Схожа ситуація уже спостерігалася в липні цього року. Тоді кількість продажів нерухомості порівняно з попереднім роком зросла на 50-60 %. Однак потім вступ в силу нових правил оцінки було перенесено на листопад » , – зазначають фахівці. При цьому, за інформацією Ліги експертів України, загальна ситуація на ринку оціночних послуг порівняно з липнем 2013 року практично не змінилася. За приблизними даними, на сьогоднішній день навчено більше тисячі оцінювачів та 180 директорів оціночних фірм. За оцінками аналітиків, це приблизно десята частина від потрібної кількості. У зв\’язку з цим багато ріелторів висловлюють надію на те, що Міністерство юстиції продовжить вето на вступ змін в силу до початку 2014 року, або ж скасує його зовсім. Якщо ж цього не станеться, то з 1 листопада операції на вторинному ринку нерухомості можуть призупинитися на невизначений термін, кажуть експерти.

peredplata