Репресії проти Стерненка

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Плани Арсена Авакова та Ірини Bенедіктової вручити підозру про умисне вбивство з подальшим утриманням під вартою одеського активіста Сергія Стерненка провалилися. І це перемога усього небайдужого українського суспільства

У Києві біля будівлі Служби безпеки України, де мала бути оголошена Сергію Стерненку підозра про вбивство, пройшла акція на підтримку колишнього лідера одеського осередку “Правого сектора”. Учасники акції прийшли з плакатами. пройшла акція на підтримку колишнього лідера одеського осередку “Правого сектора” Сергія Стерненка. Учасники акції прийшли з плакатами “Руки геть від Стерненка!”,”Маю право на захист!” тощо. Учасники акції палили біля будівлі СБУ фаєри.

Сам Стерненко вийшов із будівлі СБУ і заявив своїм друзям, побратимам, прихильникам, що йому не повідомили про підозру, а визнали постраждалим.

“У мене в руках три повістки про виклик. Знаєте, для чого мене викликали трьома повістками? Офіційна версія – щоб ознайомити мене з матеріалами справи… Мені повинні були повідомити про підозру за статтею 115 – “Навмисне вбивство”. І тільки завдяки тому, що ми з вами не мовчимо, завдяки тому, що ви тут, вони вирішили сьогодні не порушувати закон”, – сказав Сергій Стерненко.

Нагадаю, що ставлениця Арсена Авакова і Андрія Єрмака, генпрокурор Ірина Венедіктова публічно запевняла, що підозру Сергію Стерненку у навмиснову вбивстві, навіть попри тиск громадськості, буде вручена. На щастя, так не сталося.

Якщо хтось не пам’ятає! На очільника одеського осередку “Правий сектор” Сергія Стерненка було здійснено на замовлення мера Одеси Геннадія Труханова кілька замахів. Останній замах став трагічним для виконавців замаху. Сергію вдалось вирвати ніж у одного з нападників і завдати контрудар. Після цього один із нападникім віддав Богові душу. Інший втік з того переляку і зараз переховується за межами України.

Світлина від Rostyslav Demchuk.
 
 
 

peredplata