З 1 квітня аптеки мають нараховувати ПДВ за ставкою 7%

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях звертає увагу постачальників лікарських засобів, на які поширювалася пільга за пп. 197.1.27 ПКУ, що з 1 квітня 2014 року, дію пільги скасовано, а продажі мають відбуватися з нарахуванням ПДВ за особливою ставкою 7%.
На відміну від початкової норми законопроекту, коли йшлося про оподаткування виключно першого постачання виробниками та імпорту, в остаточній редакції ставку ПДВ 7% поширили на всі постачання ліків.
31 березня 2014 р. Закон України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» N 1166-VII опублікований у офіційному виданні «Голос України». Звертаємо увагу, що норма щодо ПДВ на ліки та вироби медичного призначення набула чинності 1 квітня поточного року та викладена у наступній редакції:
«7 відсотків по операціях з постачання лікарських засобів, дозволених для виробництва і застосування в Україні та внесених до Державного реєстру лікарських засобів (у тому числі аптечними закладами), а також з постачання виробів медичного призначення за переліком, затвердженим Кабінетом Міністрів України.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata