Чернівецька карета повернулась на своє місце

У понеділок вранці евакуатор, наданий Чернівецькою міською радю, повернув на своє звичне місце на вул. О. Кобилянської улюблену чернівчанами ковану карету – подарунок місту від ковалів з нагоди 600-річчя.

Майже два тижні автори цього витвору Олександр Мосєндзов та Юрій Мельник реставрували своє дітище. Адже, хоч транспортний засіб і не пересувається чернівецькою бруківкою, але за словами ковалів, у неї «добряче зносився каркас та розхиталася амортизація», і це – результат шаленої популярності карети серед чернівчан та туристів. «Ми ущільнили амортизацію та укріпили каркас, – розповідає коваль Олександр Мосєндзов, – також довелося оснастити днище карети гумовим килимком, адже поверхня була стерта». Втім, найпомітнішою для усіх ознакою проведеної реставрації став новий колір чернівецької карети. Тепер вона із суворо-чорної перетворилась на шляхетно-коричневу.

Найпопулярніший у Чернівцях символічний транспортний засіб знов готовий приймати всіх бажаючих сфотографуватись або просто посидіти та відпочити посеред старовинної вулиці нашого міста.

peredplata