Торгові патенти додали до місцевої казни 6 мільйонів

Платниками податків – власниками торгових патентів протягом одинадцяти місяців цього року сплачено до місцевого бюджету 5977,2 тис. грн. збору (в т.ч. плата за торговий патент на нафтопродукти – 252,6 тис. грн., збір за провадження торговельної діяльності – 5724,6 тис. грн.), що на 326,9 тис. грн. більше, ніж у минулому році.
Як зазначила заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак: «станом на 01.12.2014р. платниками збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності є 716 чернівецьких платників, які придбали 1064 торгових патенти та 20 платників збору за провадження торговельної діяльності нафтопродуктами, які сплатили за 47 патентів.
ДПІ у м. Чернівцях нагадує, що що торговий патент – державне свідоцтво з обмеженим терміном дії на здійснення певного виду підприємницької діяльності, користування яким передбачає своєчасне внесення до бюджету відповідного збору (Розділ XII Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI із змінами і доповненням).
Збір за провадження діяльності з надання платних послуг сплачується щомісяця не пізніше 15 числа місяця, що передує звітному, а несплата (неперерахування) збору в порядку та строки, визначені Податковим кодексом, тягне за собою накладення штрафу у розмірі 50% ставок збору, а також анулювання дії патенту.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata