За несвоєчасну сплату ЄСВ – штрафів майже на півтора мільйони

Протягом одинадцяти місяців цього року чернівецькі податківці притягнули до фінансової відповідальності за порушення термінів сплати ЄСВ 636 платників на загальну суму штрафу 1410,6 тис. грн. Застосовано адміністративних стягнень за порушення порядку нарахування і сплати єдиного внеску до 99 платників на 44,9 тис. грн.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що платники єдиного внеску, які сплачують ЄСВ нарахований за календарний місяць, за найманих працівників, мають сплатити ЄСВ не пізніше 20 числа наступного місяця, а фізичні особи – підприємці, які сплачують єдиний внесок щоквартально мають розрахуватись за ЄСВ до 20 числа місяця, що настає за кварталом, за який сплачується ЄСВ.
Єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачується шляхом перерахування платником безготівкових коштів з його банківського рахунку. Платники, які не мають банківського рахунку, сплачують внесок шляхом готівкових розрахунків через банки чи відділення.
У разі несвоєчасного або не повної сплати ЄСВ до платника застосовуються фінансові санкції передбачені чинним законодавством, а посадові особи, винні в порушені законодавства про збір та ведення обліку єдиного внесу, несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом. Єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.
Просимо усіх чернівчан потурбуватись про своєчасні розрахунки з бюджетом, щоб не зустрічати Новий рік з боргами та штрафними санкціями.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata