З надр землі буковинці «видобули» 9,6 млн. грн. податків

Від платників податків Чернівецької області за одинадцять місяців 2014 року від плати за користування надрами до казни надійшло на 0,9 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. Йдеться про сплату за видобування корисних копалин регіону (видобуток гравійно-піщаної суміші, глини, суглинків, піску, гіпсу, тощо) – інформують у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області.

Наразі платниками цього податку в Чернівецькій області є 56 суб’єктів господарювання, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах надр.

Довідково: для цілей оподаткування платники плати за користування надрами для видобування корисних копалин здійснюють окремий (від інших видів операційної діяльності) бухгалтерський та податковий облік витрат та доходів за кожним видом мінеральної сировини за кожним об’єктом надр, на який надано спеціальний дозвіл. Порядок оподаткування плати за надра визначено у ХІ Податкового кодексу України.

peredplata