Вдосконалено соцзахист громадян, які підлягають звільненню з військової служби під час особливого періоду або у зв’язку з демобілізацією

Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав Закон від 18.03.2015 N 259-VIII \”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації та соціального захисту громадян України, які підлягають звільненню з військової служби під час особливого періоду або у зв\’язку з оголошенням демобілізації\”.
Зокрема, Законом передбачено, що гарантії, визначені у ч. 3 та 4 ст. 119 Кодексу законів про працю, зберігаються за працівниками, які під час проходження військової служби отримали поранення (інші ушкодження здоров\’я) та перебувають на лікуванні у медичних закладах, а також потрапили у полон або визнані безвісно відсутніми, на строк до дня, наступного за днем їх взяття на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах після їх звільнення з військової служби у разі закінчення ними лікування в медичних закладах незалежно від строку лікування, повернення з полону, появи їх після визнання безвісно відсутніми або до дня оголошення судом їх померлими.
Закон набрав чинності 15 квітня 2015 року у зв\’язку з його опублікуванням у газеті \”Голос України\” від 15.04.2015 N 67.

Начальник Чернівецького міського управління юстиції Світлана АФОНІНА

peredplata