Деякі факти про 3D-телевізори

Деякі факти про 3D-телевізориУ той час як звичайні телевізори показують зображення на одній площині, LED 3d-телевізори пропонують глядачам відразу кілька перспектив для кожного ока. В результаті людина бачить об\’ємне зображення.

Найбільш поширеними на сьогоднішній момент є дві технології тривимірного зображення: діюча та пасивна. В основі роботи дисплеїв з активним затвором лежить використання спеціальних допоміжних очок. Принцип їх дії досить простий. Кожна пара обладнується особливою системою, яка по черзі закриває подачу світла в той чи інший очей. Поки одне око не бачить, телевізор дає зображення для другого. Після цього процес перемикається, і аналогічне зображення, зняте вже з іншого кута, показується другому оку. Для синхронізації роботи затвора в телевізорах передбачена функція Full HD. Активна технологія вважається більш поширеною серед тривимірних телевізорів.

Пасивна система припускає використання простий пари окулярів. В основі їх дії покладено принцип циркулярної поляризації, тобто, в кожне око подаються різні зображення, що і створює ефект об\’ємності відео. Зображення повинні проектуватися на екран з дуже високою швидкістю. Найчастіше дана система використовується в кінозалах, де обладнання підтримує частоту розгортки, як мінімум, товариші, у 144 Гц. У домашніх телевізійних пристроях дана технологія зазвичай не застосовується, оскільки для її реалізації необхідні спеціальні дисплеї. У цьому випадку ціни на телевізори будуть зашкалювати.

Однією з найважливіших характеристик-3D технологій виступає частота розгортки. При низькій частоті глядач буде спостерігати на екрані роздвоєність зображення. У зв\’язку з цим при купівлі телевізійної техніки особливу увагу необхідно приділяти цій властивості. Найбільш вдалим вибором вважаються моделі з частотою розгортки 200 Гц і більше. Адаптувати телевізори з низькою частотою під 3D-контент неможливо.

Щоб максимально повно оцінити можливості-3D моделей, необхідно розглянути характерні для них позитивні і негативні риси. Як переваг можна виділити багатофункціональність пристроїв, модний дизайн, а також висока якість, причому як тривимірного зображення, так і 2D-відео. Рекомендується, щоб телевізійна панель була плазмового, так як цей тип екрану дозволяє переглядати максимально чітке відео на відміну від інших типів телевізорів. Недоліками можна вважати високу вартість пристроїв, поки ще обмежена кількість контенту і втому очей після перегляду. Проте, вже в цьому році тривимірні телевізори Філіпс і Самсунг увійшли у число найбільш затребуваних.

Джерело Інтернет-магазин АЛЛО

peredplata