Буковинські фіскали за продаж неповнолітнім алкоголю та тютюну скасували 10 ліцензій

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області інформують, про те що за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами буковинці з початку року спрямували до бюджету біля 4,4 млн. грн.

На початок червня нинішнього року в регіоні 4056 діючих ліцензій, з них, на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 2151 та роздрібної торгівлі тютюновими виробами – 1905.

Цього року таких ліцензій видано 1747, на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 945, а тютюновими виробами – 812.

За цей же період, анульовано 187 ліцензій, серед яких, скасовано 10 ліцензій продавцям, у яких виявлено факти продажу алкогольних напоїв та тютюну неповнолітнім громадянам.

У відомстві відзначають, що нагальне завдання буковинських фіскалів ліквідувати фальсифікат на ринку підакцизних товарів та запобігати порушенням у цій сфері. адже фальсифікація лікеро-горілчаних виробів несе загрозу людському здоров’ю та життю. Крім того, проведення заходів щодо зменшення тіньового обігу підакцизної продукції забезпечує стабільне та повне надходження податків до бюджету.

Аудиторами фіскальної служби регіону у січні – травні 2015 року проведено сто фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність у сфері торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та іншими підакцизними товарами. За їх результатами встановлено 105 випадків порушень податкового законодавства.

Серед виявлених порушень лідирує – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін та реалізація не облікованих у встановленому порядку підакцизних товарів. Відповідно 22 та 21 випадок.

Так само, викрито 6 епізодів – здійснення торгівлі без ліцензій, по одному – виробництво, зберігання спирту без наявності відповідних ліцензій та зберігання спирту в місцях не внесених до Єдиного реєстру.

За усіма встановленими фактами нехтування законодавчих норм до платників застосовано фінансових і штрафних санкцій на загальну суму понад 1,7 млн. грн.

Ще на порушників правил торгівлі складено 601 адміністративний протокол на загальну суму 5,5 млн. грн. та зареєстровано 8 кримінальних проваджень за ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Також, з початку року на території області вилучено контрафактних підакцизних товарів на загальну суму понад 14,1 млн. грн.

За матеріалами органів УМВС України в Чернівецькій області у вказаний період прийнято10 рішень про застосування фінансових санкцій за порушення вимог статті 153 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР у частині продажу алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років на загальну суму 68,0 тис. грн.

peredplata