Фахівці районних податкових інспекцій вдосконалювали свої знання під час семінару – тренінгу

«Податківці докладають усіх зусиль, щоб спілкуватися з підприємництвом – мовою професіоналів. Розуміючи, що досконале знання та правильне застосування чинного законодавства сприяє своєчасній сплаті податків» – поінформував начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Сергій Попелишко.

Саме з цією метою, нещодавно, у Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області відбувся семінар – тренінг задля навчання фахівців підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб усіх районних податкових інспекцій.

Основним запитанням, яке розглядалося під час проведення заходу були зміни щодо адміністрування ЄСВ. Зокрема, розглядалися питання застосування понижуючого коефіцієнту при нарахуванні ЄСВ, накази Міністерства фінансів України від14.04.2015 № 435 та від 07.05.2015 року № 449, які приведені у відповідність до норм Закону України від 02.03. 2015 року № 219-VII «Про внесення змін до розділу VIIІ «Прикінцеві та перехідні положення «Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» тощо.

Наприкінці навчання були надані відповіді на запитання фахівців податкових інспекцій та підкреслено, що необхідно провести відповідну роз’яснювальну роботу серед платників податків.

Учасники семінару відмітили, що маючи чудову практику застосування даних законодавчих актів вони в подальшому будуть впевнено проводити навчальні заняття з платниками податків свої районів.

peredplata