Затверджено положення про міністерство з окупованих територій

20 березня Кабмін на своєму засіданні створив міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб. Кабмін доручив новоствореному міністерству протягом одного місяця подати уряду проект положення про міністерство; воно було затверджене 8 червня.
Відповідно до Положення, Міністерство стане головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечуватиме формування та реалізовуватиме державну політику з питань Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та окремих територій Донецької та Луганської областей, де органи влади та місцевого самоврядування тимчасово не здійснюють свої повноваження. Кінцевою метою формування та реалізації державної політики стане реінтеграція зазначених територій та їх населення в єдиний конституційний простір України, захист прав і свобод осіб, які порушено внаслідок окупації, застосування норм міжнародного гуманітарного права на території України, координації діяльності з надання гуманітарної допомоги цивільному населенню під час збройних конфліктів, у сфері розбудови миру, відновлення та розвитку Донецької та Луганської областей.
Найближчим часом деякі пункти Положення про Міністерство будуть доопрацьовані спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством соціальної політики та Міністерством юстиції.

Провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Людмила ПИЛИПІВ

peredplata