На Буковині на одне вільне робоче місце претендує 4 безробітних

За даними державної служби зайнятості, кількість зареєстрованих безробітних в Чернівецькій області на кінець вересня п.р. становила 6,6 тис. осіб і за місяць зменшилася на 3,0%.

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по області за вересень п.р. порівняно з серпнем п.р не змінився і на кінець місяця становив 1,2% від кількості населення працездатного віку. Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами-підприємцями до державної служби зайнятості, наприкінці вересня п.р. становила 1458 одиниць, і порівняно з серпнем п.р. зменшилася на 1,9%.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) наприкінці вересня п.р. становило 4 особи, що на 1 особу менше, ніж на кінець серпня п.р.

Середній розмір допомоги по безробіттю у вересні п.р. зменшився порівняно з серпнем п.р. на 1,4% і становив 1703,3 грн, що в 1,9 раза менше, ніж законодавчо визначений розмір мінімальної заробітної плати (3200 грн) – інформує Головне управління статистики Чернівецької області.

peredplata