Чернівецька область: за добу виникло 6 пожеж, більшість із них – на відкритій території

Минулої доби у Чернівецькій області сталося 6 пожеж, 5 з яких виникло на відкритій території. Зокрема, у місті Новоселиця горіла суха трава на площі 1 га, у Чернівцях на вул. Путильській вогнем було знищено 1,5 га сухої рослинності. Ще тричі пожежно-рятувальні підрозділи ліквідували загорання сміття на відкритих територіях у місті Чернівці. Причини виникнення пожеж встановлюються. Про це інформує прес-служба Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

Завдяки діям рятувальників під час ліквідації всіх пожеж вдалося мінімізувати збитки від цих пожеж. Однак, зважаючи на те, що восени частішають випадки загорань, пов’язаних із спалюванням сухої трави та сміття, Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадує: пожежі, спричинені спалюванням сухої трави, небезпечні тим, що за короткий проміжок час набирають великих розмірів. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км за годину, а у вітряну – до 30 км; висота полум’я досягає 2-х метрів.

Окрім цього, для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття, що може призвести до непоправних наслідків: знищення будівель, матеріальних цінностей та травмування людей.

Тому будьте вкрай обережні у поводженні з відкритим вогнем, не залишайте без нагляду розпалене багаття, не розпалюйте багаття біля будинків та садиб, не спалюйте суху траву. Пам’ятайте, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

peredplata