Переможців учнівських олімпіад і конкурсів в Чернівцях відзначили грошовими винагородами

У дворику Ратуші сьогодні, 28 травня, відбулося вшанування переможців ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої Академії Наук. Їх привітали секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Чернівецької міської ради Олександр Паскар, начальник управління освіти Чернівецької міської ради Валентина Малишевська та голова міського профспілкового комітету працівників освіти Ганна Поштар.

«Мені особливо приємно бачити тут таку кількість обдарованої молоді, яка на найвищому рівні представляє Чернівці у всіх інтелектуальних змаганнях, – зазначив Віталій Михайлішин. – Потреба суспільства у творчій, інтелектуально і духовно розвиненій молоді була, є і буде. Ці діти – майбутня еліта нашого міста. І основну роль у її становленні грають батьки, вчители і наставники. Саме вони є рушійною силою, яка лежить в основі побудови цивілізованого громадянського суспільства».

Керманич міста вручив 82-м школярам грошові винагороди, а їхнім батькам та вчителям – подяки. Святкової атмосфери урочистостям додали концертні номери у виконанні педагогів з різних навчальних закладів міста. Наостанок Віталій Михайлішин традиційно сфотографувався із обдарованою молоддю на сходах Ратуші.

Довідково:

Свідченням високого рівня олімпіадного руху в місті є те, що з 46-ти переможців ІV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін представників Буковини 32-є ( 70%) – чернівчани. Сьогоднішні переможці – представники 10 навчальних закладів. Поруч з учнями ліцеїв та гімназій учні ЗОШ № 1,2, 20, 22. Серед інтелектуальних змагань зростає популярність Малої академії наук України, яка сприяє залученню обдарованої, талановитої молоді до наукової, дослідницької та експериментальної роботи. Переможцями ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт 10 учнів загальноосвітніх навчальних закладів міста (ліцеї №1, 3, гімназії №1,5).

Важливу роль у виявленні здібної та обдарованої молоді відіграють Міжнародні конкурси й конференції, в яких чернівчани щорічно здобувають перемоги. Зокрема, з Міжнародної конференції молодих вчених, що проходила у Новій Зеландії двоє учнів першого ліцею вибороли дві бронзові медалі з фізики.

Джерело – Сектор інформації та зв’язків з громадськістю ЧМР

peredplata