У Чернівцях вирішили, які бронежилети будуть закуповувати для військовослужбовців

У Чернівцях вирішили, які бронежилети будуть закуповувати для військовослужбовців Міський Центр допомоги військовим та їх родинам 6 серпня розглянув результати випробувань на балістичну стійкість 4-х видів бронежилетів з експертними висновками фахівців та заслухав пропозиції виробників щодо умов їх постачання.

Бронежилет «Патріот» був відхилений, як такий, що не пройшов випробування шляхом відстрілу на балістичну стійкість. До бронежилету, який виготовляють в Житомирі, були зауваження щодо якості тканини, з якої виготовлена розгрузка.

Постачальники бронежилету «Січ», який має 4 рівень захисту, помірну ціну та пройшов випробування на балістичну стійкість, не підтвердили готовність виконати у стислі терміни замовлення на поставку у Чернівці партії бронежилетів без попередньої оплати.

Поставити у Чернівці до 8 серпня без попередньої оплати партію бронежилетів, які пройшли випробування на балістичну стійкість, погодився представник ТОВ «АММО С». Він зазначив, що цей бронежилет не має сертифікату, але відповідає вимогам ДСТУ В 4103-2002 щодо 5-го рівня захисту і за його якість виробник несе повну відповідальність. Вартість одного такого бронежилета камуфляжного кольору становить 4000 гривень.

Як повідомив сиектор інформації та зв’язків з громадськістю, Центр вирішив здійснити закупку 28 бронежилетів 5-го рівня захисту у ТОВ «АММО С» після проведення 8 серпня додаткового їх відстрілу на військовому полігоні та остаточного висновку військових експертів щодо відповідності поставленої партії бронежилетів задекларованому рівню захисту.

Закупівлю буде проведено ГО «Волонтерський рух Буковини» за кошти МТК «Калинівський ринок», які рішенням сесії міської ради дозволено спрямувати на допомогу військовим. Депутатам міської ради, які зголосилися власним коштом придбати військову амуніцію, запропоновано при закупівлі бронежилетів користуватися рекомендаціями Центру і віддавати перевагу тим постачальникам, вироби яких отримали позитивні відгуки експертів Центру та пройшли випробування на балістичну стійкість.

peredplata