З початку року у Чернівецькій області працевлаштовані 132 учасники АТО

З початку року послугами обласної служби зайнятості скористався 931 демобілізований військовослужбовець, який брав участь в АТО, з них мали право на отримання допомоги по безробіттю 867 осіб. Про це повідомляє в.о. директора Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко – інформує відділ організаційної та інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

«Сприяння самореалізації та працевлаштуванню цієї категорії громадян є одним із головних завдань. Служба зайнятості разом з владою, підприємствами, навчальними закладами докладає максимум зусиль у питаннях працевлаштування цієї категорії громадян. З початку року службою працевлаштовані 132 учасники АТО. За працевлаштування шести АТОвців роботодавцям виплачено компенсацію у розмірі єдиного соціального внеску. П’ятеро колишніх військових отримали виплату допомоги одноразово для організації підприємницької діяльності. Проходили професійне навчання 26 осіб, з них 21 особа працевлаштована. Брали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру 25 осіб» – зазначає Любов Кожолянко.

За словами керівника служби зайнятості, роботі з учасниками АТО приділяється особлива увага. Фахівці центрів зайнятості надають їм профорієнтаційні, інформаційні послуги, психологічну допомогу та консультації, пропонують організацію професійного навчання на замовлення роботодавців або для започаткування підприємницької діяльності. При цьому працюють особисті консультанти, які надають широкий спектр послуг кожному демобілізованому військовому, здійснюють індивідуальний супровід, щоб прискорити адаптацію до мирного життя та допомогти закріпитися на робочому місці.

Станом на 1 жовтня 2017 року продовжують перебувати на обліку 275 демобілізованих військовослужбовці із зони АТО із статусом безробітного, з них отримують допомогу по безробіттю 233 особи. Середній розмір допомоги по безробіттю склав 3505 грн. Найбільша кількість зареєстрованих безробітних учасників АТО у м.Чернівці (61 особа), у Хотинському районі (29 осіб), Сторожинецькому районі (27 осіб) та Кіцманському районі (26 осіб), найменша у Герцаївському районі (5 осіб) та м.Новодністровськ (6 осіб). Найбільш чисельною є вікова група від 35 до 44 років – 96 осіб, у віці від 45 до 54 років – 57 осіб, та від 30 до 34 років – 44 осіб.

peredplata