Вітання Чернівецького міського голови з Днем Соборності України

Дорогі чернівчани! Шановна громадо!
Вітаю з Днем Соборності України!
Незалежну Українську Народну республіку майже сто років тому було проголошено в умовах військової агресії. І тоді було неймовірно важко, були скептики, які не вірили в успішність цього кроку. Але український народ прагнув миру, незалежності, державної самостійності, демократії та соціальної справедливості. У цих прагненнях українців вже тоді підтримувала Європа.
Ця воля українців, потяг до єдності, свободи і справедливості, є незламними. З цими прагненнями було проголошено Акт Злуки у 1919 році, утворено перший живий Ланцюг єдності у 1990 році, ми виходили на Помаранчевий Майдан у 2004 році та піднялися на Революцію Гідності. Символічно, що саме 22 січня 2014 року злочинний режим пішов у наступ на свій народ і Україну, світ сколихнула звістка про початок розстрілу Євромайдану.
Сьогодні згадаємо усіх Героїв Небесної Сотні, захисників, волонтерів, які ціною життя і здоров’я відстоюють територіальну цілісність України, усіх борців за українську державність, щирих патріотів, які віками виборювали право на вільну, незалежну, соборну Україну. Будемо гідні їх пам’яті.
День Соборності – це нагадування для всіх українців про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель, а сила народу – в єдності людей. І особливо тепер нам потрібно про це пам’ятати!
Гуртуймося задля перемоги над зовнішнім агресором, задля збереження цілісності та незалежності України! Єднаймося у прагненні побудови демократичної, вільної від корупції, успішної, соціально справедливої, правової держави! Разом ми не переможні!
Слава Україні!

Чернівецький міський голова Олексій Каспрук

peredplata