У фіскальній службі Буковини розпочалася Деклараційна кампанія -2016

В.о. начальника Головного управління ДФС у Чернівецькій області Іван Матіос відзначає: «В області створені сприятливі умови для участі громадян в кампанії декларування своїх доходів. Для залучення якомога більшої кількості декларантів фахівці служби запроваджують різноманітні методи і способи інформування та проводять заходи з громадськістю, використовуючи сучасні новітні форми масово-роз’яснювальної роботи. Хоча до завершення Деклараційної кампанії – 2016 є ще час, ми уже закликаємо буковинців, які мають обов’язок подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік не зволікати, а виконати свій конституційний обов’язок не очікуючи кінцевого терміну».

В усіх територіальних органах ДФС Буковини надаються декларантам, що подають річну податкову декларацію ряд безкоштовних послуг – наголошує посадовець.

Громадяни, які подають декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію), мають можливість безпосередньо в центрах обслуговування платників за місцем проживання отримати безкоштовно бланк декларації та консультаційну допомогу фахівців щодо її заповнення.

Крім того, можна до 1 березня 2016 року звернутися із запитом до відповідного податкового органу з проханням надати роз’яснення щодо заповнення річної податкової декларації, а орган державної податкової служби зобов’язаний надати безоплатні послуги за таким зверненням. Детальніше про роботу ЦОПів за посиланням: http://cv.sfs.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/.

Також, фізичні особи – підприємці та громадяни можуть заповнити декларацію про майновий стан і доходи в електронному вигляді. Оскільки, на офіційному порталі Державної фіскальної служби України функціонує сервіс «Заповнення декларації про майновий стан і доходи» за посиланням http://sfs.gov.ua/incomedecl. Заповнена декларація та додатки зберігаються у файлі для направлення до податкового органу або друку.

peredplata