Бізнес Буковини обирає електронне митне декларування

Як повідомили на Чернівецькій митниці ДФС, розвиток системи електронного митного декларування товарів на Буковині в 2015 році, має позитивні тенденції. Порівняно з 2014 роком показник митних декларацій оформлених в електронному вигляді зріс на 1,2 відсотка.

Так, за підсумками роботи 2015 року, з 44275 оформлених митних декларацій 93,0 відсотки оформлено в електронному вигляді.

Підвищений інтерес до використання сервісу електронного митного декларування свідчить про його позитивну оцінку з боку суб’єктів господарювання та подальшу перспективність. Застосування такої процедури є дуже зручним для бізнесу, оскільки сприяє прискоренню товарообігу, скороченню затрат часу і фінансових витрат на здійснення митних процедур, адже декларації оформлені на паперовому носії та у вигляді електронних документів, мають однакову юридичну силу.

На сьогодні митне законодавство України дає змогу використовувати електронне декларування без будь-яких обмежень всіма бажаючими підприємствами, які перебувають на обліку у митних органах, та передбачає можливість подання електронної декларації в усіх без винятку митних режимах. Від декларанта необхідна лише наявність електронного цифрового підпису.

peredplata