Обсяг іноземних інвестицій Буковини за 9 місяців 2014 року

Для покращення розвитку економіки області велике значення має активізація інвестиційних процесів та залучення прямих іноземних інвестицій.

У січні–вересні п.р. в економіку області іноземними інвесторами вкладено 3648,5 тис.дол.США прямих інвестицій (акціонерного капіталу). Формами залучення прямих інвестицій (акціонерного капіталу) були грошові внески – 3044,4 тис.дол.США та внески у вигляді рухомого і нерухомого майна – 604,1 тис.дол.США.

У той же час нерезидентами зменшено акціонерний капітал на 60,8 тис.дол.США.

Загальний обсяг внесених з початку інвестування в область прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу) станом на 1 жовтня п.р. становив 72,0 млн.дол.США.

З початку інвестування прямі іноземні інвестиції в область надійшли з 43 країн світу. До найбільших країн-інвесторів входили: Нідерланди, Кіпр, Велика Британія, Туреччина, Італія, Румунія, Ізраїль, Віргінські острови (Британські), Франція, Німеччина, Естонія, Чехія, Польща, США та Сейшельські острови, на які припадало 95,7% від загального обсягу інвестицій.

Провідне місце за обсягами прямих інвестицій утримували підприємства м.Чернівців – 24,6 млн.дол.США (34,2% від загального обсягу інвестицій в область). Серед районів області найбільші обсяги іноземних інвестицій спрямовані в підприємства Кіцманського району – 16,0 млн.дол.США (22,2%).

peredplata