Брюссель заскочений Порошенком і його \”участю\” в офшорах

Брюссель заскочений Порошенком і його "участю" в офшорахНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Від Євромайдану до референдуму в Нідерландах, від референдуму в Нідерландах до \”Панамагейту\” і офшорних компаній Петра Порошенка

Офіційна назва форуму, який організували в Брюсселі молоді активісти міжнародної організації \”Європейські федерали\” – це \”Від Євромайдану до референдуму в Нідерландах\”. В роботі форуму взяли участь члени Європейського парламенту, політики, громадські активісти, юристи, жупналісти, студенти…

Головний месидж доповідачів: Якщо голандці проголосують проти ратифікації Угоди про асоціацію України і ЄС, то вони проголосують в першу чергу не проти України, а проти самого Європейського Союзу.

Відомий європейський політик Ребекка Хармс обурювалась, що виненесення цього питання на референдум у Нідерландах ставить під сумнів те, що Європейський Союз є об\’єктом міжнародного права і міжнародної діяльності. А також ставить під сумнів договір про ЄС.

Цю тему завершили на мажорній ноті з надією, що у нідерландців переможе здоровий глузд і вони проголосують \”ЗА\”.

В рамках форуму не обійшлося і без обговорення офшорних компаній Петра Порошенка.

– Це ганьба для президента Петра Порошенка. Мені дуже шкода українців і Україну, якою управляють олігархи на чолі з олігархом, – сказала Ребекка Хармс.

– Так, це серйозний удар по іміджу президента України і України в цілому, – зазначив член Європарламенту Петрас Аустревічіус. І Головне, – зазначив політик, – в той час коли про Петра Порошенка і його офшори пише уся світова преса – він мовчить. Замість того щоб зробити потужну заяву перед телекамерами, провести прес-конференцію – він відмовчується, обмежився кількома рядками на своїй сторінці у Facebook, – підсумував європарламентар.

– А мені цікаво, якою буде реакція МВФ щодо цього скандалу, – до розмови долучився керівник міжнародної організації \”Права людини без кордонів\” Віллі Фаутре. На думку пана Фаутре Порошенко повинен подати у відставку.

Були й позитивні моменти і результати форуму. Остаточно домовилися про встановлення меморіальнох дошки \”Героям небесної сотні\” на одній з будівель Європейського парламенту. Відкриття меморіалу відбудеться до п\’ятої річниці Євромайдану 21 листопада 2019 року.

З директором міжнародної організації \”Права людини без кордонів\” Віллі Фаутре говорили про різке зростання безправ\’я і свавілля з боку нинішньої влади щодо патріотів України. Я розповів пану Фаутре про скандальний суд над Геннадієм Корбаном, про порваний портрет Порошенка і справу \”Хорта\” та багатьох інших несправедливо засуджених.

P.S. Сьогодні у Європарламенті відбудуться дебати щодо злочинів Росії проти людяності в Криму. Боюсь, що \”Панамагейт\” також не пройде повз увагу парламентарів.

peredplata