Гопко про першу смерть від «Дельта»: У нас вкрай рідко трапляються випадки госпіталізації з вакцинованими

Буковинець, який помер від “Дельта”-штаму СOVID-19, не був вакцинованим.

Про це розповіла в.о. директора Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Наталія Гопко.
За її словами, буковинець був не похилого віку – мав 66 років. Але чи мав він супутні захворювання, великого значення не має, тому що, враховуючи тенденції, на його місці міг бути будь-хто з невакцинованих.

Саме низький рівень вакцинації серед населення Наталія Гопко вважає одним із головних факторів швидкого поширення “Дельти”.

“У нас вкрай рідко трапляються випадки госпіталізації з вакцинованими – як правило, це легкий перебіг. Однозначно це не реанімаційні хворі. Згідно статистики щодо госпіталізованих, 99,9 відсотків – це люди, які не мають жодного щеплення. Через низькі рівні вакцинації маємо всі підстави прогнозувати зростання захворюваності. За нашими прогнозами, хвороба протікатиме важче і матиме високі ризики летальності. Особливо це небезпечно для категорії груп ризику – за віком, за супутніми хворобами і не тільки. Тому що помирають і молоді люди, які не мають супутніх захворювань, які не є щеплені. Оце є ключовим”.

У зв’язку з цим посадовиця закликала буковинців не зволікати зі щепленням.

“Зараз ми ще маємо трохи часу, щоби прийняти рішення вакцинуватися. Особливо ті, для кого через супутні захворювання хвороба може протікати важко”, – закликала Наталія Гопко.

джерело: МБ

 

peredplata