Гуманітарна допомога чи вторгення Росії на схід України?

Гуманітарна допомога чи вторгення Росії на схід України?Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Росiйська колона з \”гуманітарною допомогою\” для сходу України сьогоднi вранцi висунулася з Воронежа в напрямку Бєлгорода, який знаходиться поблизу російсько-українського кордону

Автоколона з 280 білих «КамАЗів», яка становить понад 5 км в довжину, увійшла в Воронеж вночі. Там водії зробили перерву для відпочинку і дозаправки вантажівок.

До цих пір неясно, як саме вантаж росiйського агресора потрапить на територію України.

Офіційний Київ заявляє, що російський гуманітарний конвой повинен передати свій вантаж представникам Червоного Хреста на кордоні України, сама ж автоколона на українську територію не зайде.

Однак у вівторок ввечері МЗС Росії зробив нахабну заяву, в якій нічого не говориться про передачу вантажу. Згідно з російським МЗС, «після перетину російсько-українського кордону колона проїде під егідою Міжнародного Комітету Червоного Хреста».

Раніше французькі дипломати попередили про небезпеку російської військової операції під прикриттям гуманітарної допомоги.

У вівторок президент США Барак Обама сказав, що будь-яке втручання під приводом надання «гуманітарної» допомоги жителям регіонів, де йдуть бої, може бути здійснене тільки після формального узгодження з урядом України та відповідного дозволу Києва.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен зі свого боку заявив, що вiн не виключає прямого вторгнення Росії на схід України.

peredplata