Cтартувала виборча кампанія з дострокових президентських виборів

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада призначила позачергові вибори Президента на 25 травня. У відповідній постанові сказано, що Віктор Янукович неконституційним чином усунувся від виконання своїх обов\’язків Президента, наразі його місце перебування невідоме. Тому парламент визнав необхідним призначити позачергові вибори Президента.
Сьогодні, 25 лютого оголошено про початок передвиборчої кампанії з дострокових президентських виборів. Із цього дня й до 30 березня можуть висуватися кандидати в президенти – як партіями, так і самостійно. Для реєстрації кандидата необхідно внести грошову заставу в сумі 2,5 млн грн.
Останній термін подачі документів у Центральну виборчу комісію для реєстрації кандидатів у президенти – 4 квітня.
ЦВК повинен до 15 березня створити виборчі комісії на підставі подань кандидатів у президенти. До складу кожної комісії можуть бути включені не менше 12 членів – по два від кожного кандидата.
Окружні комісії у свою чергу мають до 4 квітня створити дільничні виборчі дільниці, і до 21 квітня – дільничні виборчі комісії. До складу дільничних комісій також може входити не менше 12 членів – по два від кожного кандидата.
24 лютого Верховна Рада внесла зміни в держбюджет, виділивши на проведення виборів 1,965 млрд грн.
Про це йдеться у в календарному плані основних заходів з підготовки й проведення позачергових виборів Президента, розміщеному на офіційному сайті Центральної виборчої комісії.

peredplata