ПАРЄ пропонують все ж покарати Росію – зареєстровано 29 поправок

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи зареєстрували низку поправок до резолюції щодо Росії, які ставлять за мету змінити та посилити покарання, передбачені для РФ.

Реєстрація поправок проводилася до вечора вівторка, в середу їх текст роздали депутатам.

Як повідомляла Європейська правда, проект резолюції, затверджений моніторинговим комітетом, визнає Росію головним джерелом, що підживлює конфлікт в Україні, однак пропонує повернути росіянам право голосу та участі в керівних комітетах асамблеї мінімум на півроку.

Згідно з документом, в червні, при відкритті чергової сесії, \”асамблея лишає за собою право\” позбавити права голосу російську делегацію, або ж повністю позбавити її повноважень.

Депутати зареєстрували 29 поправок до даного проекту.

Вісім з них пропонують в різних формулювання вже зараз позбавити росіян права голосу та накласти інші обмеження на їх права в рамках асамблеї.

Одна з поправок, запропонована Іриною Геращенко за підтримки низки парламентаріїв з Естонії, України, Грузії та Чехії, пропонує визнати \”ДНР\” та \”ЛНР\” терористичними організаціями. Щоправда, шанси на підтримку даної норми – не надто високі.

Росіяни, зі свого боку, намагаються пом’якшити критику асамблеї у свій бік, зареєструвавши 11 поправок до різних статей.

peredplata