На Буковині 26 квітня діятиме майстерня з писанкарства «Великодня веселка»

На Буковині 26 квітня діятиме майстерня з писанкарства «Великодня веселка»Вихованці п’яти дитячих будинків отримають унікальну нагоду навчитися малювати писанки. Майстерні по писанкарству напередодні Великодня, з 26 по 2 травня, відбудуться в Тернопільській, Івано-франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Львівській областях.

Захід організовує проект «Я люблю рідний край», засновником якого є «Мрія Агрохолдинг», за підтримки громадських молодіжних організацій «Молода Просвіта», «Пласт», «Фундація регіональних ініціатив».

До захоплюючого процесу створення писанок під керівництвом досвідчених майстрів приєднаються працівники агрохолдингу, волонтери та журналісти.

Завдяки цьому заходу діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, навчаться розмальовувати писанки, відчують радість підготовки до величного свята Христового Воскресіння, краще пізнають українські народні традиції і зможуть створити маленькі «великодні дива» власними руками. Загалом у заході візьме участь понад 800 дітей.

У Чернівцях захід відбудеться 26 квітня у Сторожинецькій ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів за адресою вул. Кобилянська, 25 Сторожинецький р-н м. Сторожинець.

Нагадаємо, що Сторожинецька ЗОШ – інтернат розташований в Сторожинецькому районі, Чернівецької області. Тут знайшли притулок 226 дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, з неповних, малозабезпечених та неблагополучних сімей. Діти дуже потребують спілкування та уваги, особливо напередодні Великодніх свят.

Довідка:

«Я люблю рідний край» – Довгостроковий проект, заснований у 2012 році, який займається розвитком регіонів Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької та Львівської областей. Мета проекту – соціально-економічний розвиток місцевих громад шляхом сприяння їх організації та реалізації ініціатив у напрямках охорони здоров’я, культури, освіти, екології, інфраструктури, а також розвитку соціального підприємництва. У 2012 році проект організував масштабні ініціативи у напрямку турботи про довкілля та поліпшення туристичного іміджу Західної України, які залучили понад 80 000 мешканців громад присутності.
Сайт: www.rkray.com.ua
www.vk.com/rkray

«Мрія Агрохолдинг» — провідна агропромислова компанія України, що використовує новітні методи ведення сільського господарства: сучасну техніку та технології. Компанія заснована у 1992 році. На сьогодні «Мрія» орендує 298 тис. гектарів родючих земель в Тернопільській, Хмельницькій, Івано-франківській, Чернівецькій, Львівській областях. Вирощує та реалізує пшеницю, цукровий буряк, картоплю, ріпак, кукурудзу, ячмінь і гречку.

Компанія є вертикально інтегрованим агропромисловим холдингом. «Мрія» має власне насіннєве виробництво, понад 1700 одиниць сільськогосподарської та логістичної техніки. В управлінні компанії елеваторні комплекси та зерносховища ємкістю зберігання 820 тис. тонн та картоплесховища потужністю 116 тис. тонн, а також насіннєвий завод, сучасні логістичні центри і лабораторії.

Продукція компанії експортується у 25 країн світу. З 2008 року акції компанії котуються на площадці Франкфуртської фондової біржі.
Сайт: www.mriya.ua

Світлина www.manezh.tv

peredplata