На Буковині пройшли планові антитерористичні навчання

 На Буковині пройшли планові антитерористичні навчання25 квітня у Чернівцях Координаційною групою антитерористичного Центру (АТЦ) при Управлінні Служби безпеки України в Чернівецькій області проведено планове антитерористичне командно-штабне навчання.

Мета тренування – перевірка ступеня готовності та вдосконалення системи оповіщення і взаємодії підрозділів силових відомств, органів влади та управління під час антитерористичних заходів, перевірка організаційного рівня планування, забезпечення та реалізації всіх фаз операції.

Об’єктом навчань обрано один із важливих об’єктів національної газотранспортної системи. Під час заходу відпрацьовано алгоритм задіяння сил та засобів координаційної групи АТЦ, порядок взаємодії з іншими відомствами при проведенні антитерористичної операції у випадку локалізації терористичної загрози на визначеному підприємстві.

Навчання, до яких були залучені представники суб’єктів боротьби з тероризмом області – уповноважені особи УСБУ, УМВС, ЗС України, ДСНС, ДПС, ВВ МВС України, а також представники Чернівецької ОДА та міської ради, – сприяли підвищенню рівня координації заходів щодо протидії терористичним проявам у межах функціонування створеної в Україні єдиної державної системи запобігання, регулювання та припинення терористичних актів та мінімізації їхніх наслідків.

Заступник керівника координаційної групи АТЦ при УСБУ в Чернівецькій області Яков Скоропадський зазначив: «Актуальність відпрацювання на регіональному рівні ефективної системи протидії терористичним загрозам, а саме на це спрямований наш сьогоднішній захід, обумовлена викликами сучасного світу».

Про це повідомляє прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

peredplata