Природоохоронці оголосили акцію “Збережемо лебедів на Буковині”

Природоохоронці оголосили акцію “Збережемо лебедів на Буковині”У Чернівецькій області Державним управління охорони навколишнього природного середовища оголошено акцію “Збережемо лебедів на Буковині”. Щорічно на стави у село Чортория Кіцманського району, де б’ють теплі підземні джерела, прилітають зимувати лебеді-шипуни. Нині їх 107 – 38 сконцентрувалися на невеликому плесі так званого “дикого ставу”, ще 69 до морозів перебувають на суміжних ставах.

У вівторок в Чорторию вже привезли 0,5 тони зерна з Неполоківського комбінату хлібопродуктів. За інформацією заступника начальника Головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Василя Сандуляка, найближчим часом корми для лебедів завезуть також аграрії Кіцманського, Заставнівського та Новоселицького районів.
Минулого року для чорторийських лебедів було завезено 4,5 тонн зерна. Держуправління охорони навколишнього природного середовища звертається до всіх, кому не байдужа доля цих благородних птахів, з проханням допомогти перезимувати лебедям-шипунам. Корми (зерновідходи, хліб і макаронні вироби тощо) можна доправляти безпосередньо на ставок у село Чортория Кіцманського району або до оселі громадського еколога Івана Доскалюка.

peredplata