У Сторожинецькому районі сталася жахлива трагедія

У Сторожинецькому районі сталася жахлива трагедіяУ Сторожинецькому районі минулого тижня сталася жахлива трагедія – у лісі поблизу смт Красноїльськ під завалом колод деревини загинув школяр. Хлопчині було всього п’ятнадцять…

Люди обговорюють трагедію по-різному: одні кажуть, що Василь Р. ходив за прутиками для віників, які використовують у господарстві селяни, інші – що він збирав там гриби (у буковинських лісах цьогоріч їх було вдосталь), ще хтось схиляється до думки, що в лісі неправомірно використовується праця неповнолітніх.

У всякому разі, хлопчик якимсь чином опинився у місці, де робітники завантажували заготовленою деревиною величезного лісовоза. Після завершення робіт кілька колод зненацька розсипалися, покотившись вниз. Кажуть, що водій лісовоза одразу підійшов до них та помітив під завалом людину. Лікарі констатували миттєву смерть – колодою розтрощило грудну клітину дитини.

— Конкретної інформації наразі не маємо і ми, педагоги, — каже директор школи, де навчався Василь, Анна Степанівна Корома. – Трагедія трапилася після навчальних занять, учень того дня був у школі. До лісу діти часто у нас ходять – і самі, і з батьками – вважайте, з самого народження.
Анні Степанівні дуже шкода хлопця. Вона каже, що дев’ятикласник був спокійним, слухняним, завжди охайним. У родині мати самотужки виховувала трьох дітей, з батьком розлучена вже більше десяти років. Про горе родини годі й казати — саме тому вони, як повідомили у селищній раді, не готові спілкуватися з цього приводу. Однак у Красноїльську схильні вважати, що смерть підлітка – це просто нещасний випадок.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, наразі прокуратура Сторожинецького району проводить перевірку за фактом загибелі дитини. За її результатами й буде прийняте відповідне рішення.
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata