Ще один крок до цивілізації!

 
В світлі підготовки до Великодня прес-служба ПЦУ оприлюднила роз`яснення для своїх прихожанок. У цьому “роз`ясненні” говориться, що жінки можуть ходити до храму в тому одязі, в якому їм зручно, а заборона на відвідування жінками церков у штанах і з непокритою головою існує лише в московському патріархаті.
“Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подібних правил, які би забороняли зараз жіноцтву в брюках приходити до храмів, не існує. Для наших священнослужителів важливим є не те, в якому одязі людина приходить до храму, а головне – з якими бажаннями та духовними потребами.
Звідки ж взявся цей міф стосовно жінок у брюках? Від фарисейської закваски і неправильного тлумачення (чи незнання) Писання. Найчастіше в контексті такої «заборони» посилаються на рядки зі Старого Завіту: «На жінці не повинно бути чоловічого одягу, і чоловік не повинен вдягатися в жіноче вбрання, бо мерзенний перед Господом Богом твоїм усякий, що робить це» (Втор. 22: 5). Але чи про жіночі брюки йшлося у тих рядках?
В часи, коли писалися правила Старого Завіту, люди одягалися зовсім не так, як нині”.
Ростислав Демчук

peredplata

Залишити відповідь