Депутати Чернівецької облради: УКРАЇНА – У НАТО!

Депутати Чернівецької облради підтримали ініціативу Президента Петра Порошенка про конституційне закріплення курсу України на вступ до НАТО та ЄС

Сьогодні сесія Чернівецької обласної ради 34 голосами “за” проголосувала за текст Звернення до депутатів Верховної Ради та її голови Андрія Парубія з проханням негайно підтримати ініціативу, яку вніс Президент України Петро Порошенко, про закріплення у Конституції України стратегічного курсу України на вступ до НАТО та ЄС. 

 

Таке Звернення ініціювала фракція “БПП “Солідарність” у Чернівецькій обласній раді. Перша спроба проголосувати за нього 1 лютого 2019 року була невдалою через відсутність частини депутатів у сесійній залі. Що викликало шквал критики у ЗМІ та з боку громадськості. Людей дуже подивувало те, що депутати облради, яка працює на відстані 30 кілометрів до кордону з ЄС, не змогли вчасно зорієнтуватися і виконати волю переважної більшості буковинців, котрі всеціло підтримують курс на євроінтеграцію, який активно, впродовж 5 років впроваджує Президент України Петро Порошенко.

Але вже сьогодні, 5 лютого 2019 року, питань на сесії облради не виникло, депутати зібрали кворум і 34 голосами проголосували за згадане Звернення. Це заспокоїло громадську думку, і тепер буковинці чекають на те, що Верховна Рада у другому читанні конституційною більшістю закріпить наш курс на вступ до Північноатлантичного Альянсу та Європейського Союзу.

“Ми, депутати Чернівецької обласної ради, усвідомлюючи відповідальність за майбутнє нашої держави, підтримуємо зусилля та прагнення українського народу на повноправне членство України в Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі (НАТО).

Адже вперше за всю історію незалежної України понад 70% громадян прагнуть входження в об’єднану Європу та НАТО.

Настав час закріпити ці прагнення у Конституції України… Ми разом обрали власний шлях розвитку, розриваємо пута, які нас пов’язують з імперією та інтегруємося з ЄС та НАТО…

Ми звертаємося до Верховної Ради України з проханням невідкладно підтримати цю ініціативу і внести зміни до Конституції України”, – сказано у Зверненні.

Що ж, ініціатива Глави держави активно підтримана громадянами і їх представниками в обласній раді, тепер слово за українським парламентом.

peredplata