За 23000 доларів організували переправлення ухилянтів за кордон: судитимуть 4 жителів Буковини

Прокурори Чернівецької окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Чернівецького району, які організували незаконне переправлення чоловіків через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Матеріали стосовно їх спільниці вже перебувають на розгляді суду.
За даними слідства, четверо чоловіків та жінка (матеріали відносно неї виділені в окреме провадження та передані до суду) налагодили злочинну схему одержання прибутку від організації незаконного переправлення осіб через державний кордон в умовах воєнного стану.
Упродовж листопада 2022 року та у січні 2023 року особи підшукали 7 чоловіків призовного віку, які мали намір незаконно потрапити до Румунії.
За 23000 доларів США обвинувачені забезпечили трансфер військовозобов’язаних до лінії розмежування держкордону, надалі провели необхідний інструктаж для переходу кордону поза пунктами пропуску. Перетнути його чоловікам не вдалося. Їх викрили прикордонники.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали слідчі Чернівецького районного управління поліції та СУ ГУНП у Чернівецькій області за оперативного супроводу 31 прикордонного загону.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура
 
 
 

peredplata