У Зеленського відповіли Маску, який закликає “здати” Росії українські землі

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що відмова від підтримки України не припинить війну, а лише примножить конфлікти у всьому світі і стане кінцем міжнародного права. 

Джерело: Подоляк у Telegram

Пряма мова: “Маск вважає, що “здача України” під ніж обов’язкового масштабного російського геноциду приведе нас до кінця війни та “вічного миру”.

Це катастрофічна помилка. Відмова від підтримки України точно не припинить війну, але неминуче призведе до різкого примноження конфліктів у всьому світі, кінця епохи міжнародного права, краху міжнародної економіки і тріумфу сил зла. 

Правил більше не буде. Передбачуваність і договороспроможність остаточно помруть. Апетити агресорів зростатимуть, терористичні угруповання отримуватимуть дедалі більше інвестицій у межах осі зла.

Все це закінчиться великою війною на різних континентах, у якій, імовірно, в такому разі вже доведеться брати участь і громадянам Америки.

… Будь-які сумніви стають живильним середовищем для агресорів, хвилюючи їхні свідомості думками про слабкість Заходу. Відлуння цих сумнівів ми бачили в Ізраїлі”.

Деталі: На його думку, Маск має рацію, коли говорить про те, що російська агресія в Україні має загальнолюдський і цивілізаційний характер у своїй руйнівності. 

Передісторія: 

  • Мільярдер Ілон Маск, виступаючи на онлайн-дискусії, закликав США знайти шлях до миру в Україні і відновити нормальні відносини з Росією.
  • Він висловив думку, що в окупованих Росією “російськомовних районах України” немає антиросійського повстанського руху, натякаючи на те, що нинішні лінії контролю можуть бути перетворені на лінію припинення вогню або постійний кордон.
  • На думку Маска, припинення вогню можливе, бо немає сенсу примушувати регіони, які “хочуть бути частиною Росії”, бути частиною України. Він переконаний, що частина окупованих Росією територій – схід України та Крим – справді хочуть бути російськими.
  • Він не розуміє, навіщо солдати обох країн гинуть щодня. На його думку, Росія все одно не залишить ці землі, а Україна “не досягне успіху” з меншою армією, тому припинення вогню – найкращий вихід для людей України. 

peredplata