На Буковині СБУ повідомила про підозру командиру бойовиків

СБУ повідомила про підозру командиру бойовиків, який брав участь у захопленні Енергодара та штурмі Авдіївки

 Служба безпеки зібрала доказову базу на командира мотострілецького  батальйону так званої «народної міліції днр», який воює проти України на боці держави-агресорки.

Про це повідомляє Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області.

Підрозділ під керівництвом фігуранта вів бої на Бахмутському напрямку,  брав участь у захопленні Енергодара і штурмі Авдіївки.

За даними слідства, зловмисником є уродженець Дніпропетровщини, який раніше проживав у Запорізькій області. У 2014 році він добровільно вступив до терористичної організації «днр» і став командиром мотострілецького батальйону цього незаконного збройного формування. Зрадник безпосередньо керував бойовими діями поблизу населених пунктів  Дебальцеве та Зайцеве Донецької області.

24 лютого 2022 року бойовик зі своїм підрозділом приєднався до збройних сил рф, допомагаючи окупантам захоплювати українські території, вбивати мирних жителів, знищувати інфраструктуру.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру за ч.2 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

 

 

peredplata