Ситуація на фронті нагадує Першу світову війну

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Цікавих і важливих подій сьогодні не зауважив, за виключенням цікавого інтерв`ю генерала Залужного виданню The Economist.
Не дуже втішна стаття за змістом. Але якщо вона розрахована на західну аудиторію, то Заходу слід замислитись. Він – наступний.
Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний написав колонку та дав інтерв’ю журналу The Economist. Залужний не часто спілкується зі ЗМІ, його останнє інтерв’ю для західного видання було ще влітку, тому кожна така публікація викликає резонанс в Україні, нa Заході та Pосії. У свіжому матеріалі він констатував, що війна в Україні переходить у небезпечний позиційний етап.
“Найбільший ризик позиційної війни на виснаження полягає в тому, що вона може затягнутися на роки та втомити українську державу”, — каже Валерій Залужний.
Нинішня ситуація на фронті, пише Залужний, нагадує Першу світову війну: “Ми досягли рівня розвитку технологій, який ставить нас у глухий кут. Глибокого та красивого прориву, швидше за все, не буде”.
Щоб вийти з глухого кута потрібен “величезний технологічний стрибок”. Як приклад Залужний наводить винахід пороху китайцями.
На цьому й все на сьогодні…

peredplata